Tips voor het plaatsen van uw tuinkas

Blog Wat is de beste plek voor mijn tuinkas

U heeft de knoop doorgehakt, of wellicht nog net niet. Maar in ieder geval bent u wel al aan het bekijken waar u uw nieuwe tuinkas het beste kunt plaatsen. Om de juiste plek uit te zoeken voor het plaatsen van uw tuinkas, willen we u bij deze een aantal tips geven:

waar kan ik het beste mijn tuinkas plaatsen?

 

Tip 1: Laat de zon zijn werk doen
Zorg dat u de tuinkas plaatst op een vrij zonnige plek in uw tuin of moestuin. Te weinig zonlicht kan namelijk een negatief effect hebben op het kweken van uw gewassen. Let dus goed op eventuele schuttingen, bomen en gebouwen die het zonlicht kunnen beperken.

 

Tip 2: Plaatsing van de tuinkas
Pak het kompas er maar bij, want de richtingen waarin u de tuinkas plaatst zijn van groot belang. Zorg er voor dat de nok van de tuinkas in de richting zuid – noord wijst. Op deze manier haalt u maximaal voordeel uit de opkomende zon. Als u de tuinkas in die richting heeft geplaatst, dan is het wijselijk om de deur van de kas aan de zuidkant te plaatsen. Hierdoor voorkomt u in de zomer dat de scherpe en felle zon minder invloed kan uitoefenen op uw gewassen.

 

Tip 3: Bereikbaarheid
Zorg dat de tuinkas goed te bereiken is vanuit uw woonhuis. U zult hierdoor merken dat u meer betrokken bent met het kweken dan dat de tuinkas op een moeilijk bereikbare plaats staat. Het klinkt heel logisch, maar uit ervaring weten we dat veel mensen hier niet altijd op letten.

 

Tip 4: Bescherming tegen wind
Het kan er in Nederland wel eens behoorlijk winderig aan toe gaan. Om je tuinkas zoveel mogelijk tegen de sterke en vaak ook koude wind te beschermen moet je zorgen voor beschutting van de kas. Denk bijvoorbeeld aan een schutting of een heg. Let u er hierbij wel op dat u de kas op een kleine afstand van de beschutting plaatst. Dit in verband met het zonlicht.

 


Met deze 4 tips hopen we dat we u een beetje hebben geholpen in het kiezen van een goede plaats voor uw tuinkas. Deze tips zijn natuurlijk ook van toepassing op andere kassen zoals een tuinkamer,of orangerie.

2 jaren geleden
Did you like this post?
0
0