Materialen Info

Veiligheidsglas & polycarbonaat

De tuinkassen Gardenmeister zijn allen voorzien van polycarbonaat of veiligheidsglas panelen. Maar wat zijn nu de voordelen van deze materialen en waarom zou u juist voor polycarbonaat of veiligheidsglas moeten kiezen? Of eventueel voor een combinatie van beide materialen?

Polycarbonaat

De panelen van onze tuinkassen met polycarbonaat zijn van hoogwaardig kunststof gemaakt en bestaan uit thermoplastisch polymeer. Polycarbonaat is bijzonder sterk, licht van gewicht, isoleert en biedt optimale veiligheid in en rondom de kas. De panelen zijn uv-gestabiliseerd, wat verbranding van de planten extra tegengaat, zijn eenvoudig te plaatsen en praktisch onbreekbaar. Dankzij de goede isolatiewaarde van polycarbonaat wordt het kweekseizoen in de kas aanzienlijk verlengd. Polycarbonaat is een gas- en damp doorlatend materiaal, waardoor condensatievocht niet geheel valt te voorkomen. Het is mogelijk om de boven en/of onderzijde dicht te tapen (speciale tape) om condensvocht beperken, of dichtkitten (minimaal) met siliconenkit

Veiligheidsglas

De panelen van onze tuinkassen met veiligheidsglas zijn gemaakt van thermisch behandeld floatglas, ook wel veiligheidsglas genoemd. Omdat dit volledig transparante glas wanneer het glas breekt in botte deeltjes uiteenvalt, is het uitermate veilig voor huisdieren en spelende kinderen. Bovendien is de kas door het sterke veiligheidsglas, dat 7 keer sterker is dan gewoon tuinbouwglas, beter bestand tegen invloeden van de natuur en is de kans op glasbreuk zeer klein.

Polycarbonaat & Veiligheidsglas

We hebben ook kwaliteitskassen in het assortiment waarbij de beste eigenschappen van polycarbonaat en veiligheidsglas met elkaar gecombineerd worden. Deze kassen hebben grote transparante zijwanden van veiligheidsglas, met een polycarbonaat dak dat uv-gestabiliseerd is.

Waarom verkoopt Gardenmeister alleen kassen met veiligheidsglas en geen tuinbouwglas

Wanneer u een glazen tuinkas koopt, heeft u vaak de keuze uit tuinbouwglas of veiligheidsglas (safety glass). Gardenmeister verkoopt alleen tuinkassen met veiligheidsglas, omdat dit meerdere voordelen biedt ten opzichte van tuinbouwglas.

Veiligheidsglas is glas dat door een thermisch proces is gehard. Dit hardingsproces maakt het veiligheidsglas maar liefst 7 keer sterker dan gewoon tuinbouwglas. Omdat het risico op glasbreuk -en dus scherpe glasscherven - kleiner wordt met dit zeer stevige glas, is het uitermate veilig voor huisdieren en kinderen die rondom de tuinkas spelen. Ook is het glas veiliger bij de montage, omdat het glas geen scherpe randen heeft.

Bovendien is de kas door het sterke veiligheidsglas beter bestand tegen invloeden van de natuur, zoals hagel en sneeuwval. Vallende takken zullen het glas minder snel laten sneuvelen. En als het glas onverhoopt toch breekt, dan zal het in kleine, botte deeltjes uiteenvallen, wat de kans op snijwonden aanzienlijk vermindert. Dit alles maakt dat veiligheidsglas zeer geschikt is voor het gebruik in tuinkassen.

scroll to top