Waarmee kunnen we u helpen?

Contact
  • Wat wordt verstaan onder een fundering?
   Met een fundering wordt een stevig fundament onder uw tuinkas bedoeld, met een hoogte variërend van 8 - 12 cm. Nadat de fundering geplaatst is, wordt het frame van de tuinkas er bovenop geplaatst.
  • Is een fundering noodzakelijk?
   Heeft u een harde ondergrond, bijvoorbeeld een tegelvloer of betonnen ondergrond, dan heeft u niet direct een fundering nodig. De tuinkas kan dan tevens worden geplaatst op de ondergrond d.m.v. hoekprofielen. Bij een zachte of ongelijke ondergrond is het zeker aan te bevelen om een bijpassende fundering erbij aan te schaffen. In de meeste gevallen wordt een fundering dan geplaatst d.m.v. snelbeton. De Gardenmeister Foreststar tuinkassen worden standaard met pinnen geleverd. Deze pinnen worden in de grond bevestigd en (eventueel) vastgezet met snelbeton. De Gardenmeister Prestige, Four Seasons en Elite worden standaard met keilbouten geleverd. Met deze keilbouten kan de kas op het terras of op betonbanden worden bevestigd. De keilbouten kunnen ook worden gegoten in snelbeton. Of u nu wel of niet voor een extra fundering kiest, deze keilbouten worden altijd meegeleverd. Een fundering heeft als grote voordeel dat de tuinkas hoger komt te staan, wat ervoor zorgt dat u meer binnenruimte heeft.
  • Kan mijn terras als fundering fungeren?
   Ook op een tegelvloer of beton is het mogelijk om een fundering te plaatsen. Heeft u een harde ondergrond, dan is het niet nodig om de bij de fundering meegeleverde stalen pinnen te gebruiken. De fundering wordt geplaatst op de ondergrond d.m.v. hoekprofielen.
  • Is er voor elke tuinkas een fundering verkrijgbaar?
   Ja, voor elke Gardenmeister tuinkas is er een bijpassende fundering verkrijgbaar. Deze zijn altijd optioneel. U vindt de bijpassende funderingen ( Stalen -> Budget - Aluminium -> Standaard en Premium ) bij ‘verwante artikelen’ bij de tuinkas van uw keuze.
  • Wat zijn de voordelen van een fundering?

   - De tuinkas staat stevig verankerd in de grond

   - De tuinkas staat onder een overal gelijke spanning, om klemmende deuren en ramen te voorkomen en ervoor te zorgen dat alle panelen goed passen

   - De levensduur van uw tuinkas wordt aanzienlijk verlengd

   - U profiteert van een op maat gemaakte, kant-en-klare stevige fundering voor uw tuinkas

   - Naast de extra stevigheid zorgt een fundering er ook voor dat de binnenruimte van de tuinkas en daarmee de kweekruimte verhoogd wordt, doordat u er een hogere goot- en nokhoogte mee bereikt.

    

   Hoe bevestig ik de fundering aan de ondergrond?

   Met een fundering plaatst u de tuinkas loodrecht op iedere soort ondergrond. Dit zorgt voor een stevige en stabiele basis van uw tuinkas. Afhankelijk van het type ondergrond waarop uw tuinkas komt te staan, kiest u uw fundering.

  • Bevestiging op zachte / ongelijke ondergrond

   Bij een zachte of ongelijke ondergrond is het zeker aan te bevelen om een bijpassende fundering erbij aan te schaffen. In de meeste gevallen wordt een fundering dan geplaatst d.m.v. snelbeton. Gardenmeister Foreststar tuinkassen worden standaard geleverd met vier stalen pinnen voor elke hoek. Deze pinnen worden in de grond bevestigd en (eventueel) vastgezet met snelbeton. Gardenmeister fundering Prestige, Four Seasons, en Orangerie worden met keilbouten geleverd, waarmee u de kas kunt verankeren in bijvoorbeeld betonbanden, tegels of snelbeton.

    

   Bevestiging op harde ondergrond

   Ook op een tegelvloer of beton is het mogelijk om een fundering te plaatsen. Heeft u een harde ondergrond, dan is het niet nodig om de bij de fundering meegeleverde stalen pinnen te gebruiken. De fundering wordt geplaatst op de ondergrond door middel van hoekprofielen (niet standaard meegeleverd). Daarnaast kunt u altijd de stalen pinnen in de grond onder de tegels plaatsen voor extra stabiliteit.

    

   Een fundering heeft, naast de extra stevigheid die het biedt, als grote voordeel dat de tuinkas hoger komt te staan, wat ervoor zorgt dat u meer binnenruimte en dus meer kweekruimte heeft.

  • Het stellen van een fundering, hoe werkt dat?
   Om optimaal van een fundering gebruik te kunnen maken, is het uiteraard zeer belangrijk dat deze op de juist wijze geplaatst is. De fundering dient vlak te staan, met haakse hoeken en de twee diagonalen op gelijke afstand. Plaatst u de fundering in de volle grond, dan kunt u gebruik maken van de pinnen die bij de fundering geleverd worden; deze bevestigt u in de grond, waarna u ze eventueel vastzet met snelbeton. Vervolgens plaatst u de tuinkas op de fundering.
  • Dient de fundering 100% waterpas te staan?
   Uw fundering dient bij voorkeur onder een afschot van 1% geplaatst te worden, over de richting van de goot / nok. Doorgaans is dit ook het afschotpercentage dat in uw bestrating is toegepast, om het regenwater weg te kunnen leiden. Met een afschot van 1 cm op elke 100 cm bent u ervan verzekerd dat het water in de dakgoot één kant op loopt. De fundering dient wel volledig vlak te staan.
  • Wordt de bijpassende fundering altijd los geleverd?
   Ja, de Gardenmeister funderingen zijn altijd optioneel te bestellen en worden met behulp van clips, bouten en moeren / schroeven bevestigd aan het frame van de tuinkas.
  • Is het ook mogelijk om zelf een fundering te maken?
   Dit is zeker mogelijk. U kunt dan - om te weten welke maten u dient aan te houden - het beste het onderste deel van het frame in elkaar zetten, dit met paaltjes markeren en 2-3 cm aan de binnenkant en 3 cm aan de buitenkant vrij houden voor de fundering. U kunt voor de fundering (hard)houten balken gebruiken, maar een gemetselde baksteenfundering of een gegoten betonrand leent zich hier ook goed voor.
  • Kan ik ook een tuinkas plaatsen op een slappe (veen)grond?
   Dit is mogelijk. Wel raden we u aan om, indien de ondergrond de eigenschap heeft dat deze mettertijd erg kan verzakken, de fundering op palen te plaatsen. De lengte van de palen is afhankelijk van de ondergrond die u heeft.
  • Wat is de beste plek om mijn tuinkas te plaatsen?
   De ideale plek om uw tuinkas te plaatsen is in de volle zon en met de achterzijde tegen de plek waar normaliter de meeste wind vandaan komt. In verband met kou en wind, kan de kas het beste in een beschutte omgeving worden geplaatst. Plaatst u uw tuinkas op zichtafstand van het huis, dan is de ervaring dat deze intensiever gebruikt wordt.
  • Is het mogelijk om een kas in een open veld te plaatsen en zo ja, welke is hiervoor het meest geschikt?
   We adviseren altijd om tuinkassen in een beschutte omgeving te plaatsen, omdat een kas die geplaatst wordt in het open land met meer weersinvloeden te maken heeft en een stevigere constructie dient te hebben. Vraag naar ons advies om te weten te komen welk type tuinkas hier het beste voor geschikt is.
  • Heeft u problemen met het opbouwen van de tuinkas?
   Jimmy at Work heeft zelf geen opbouwservice. Wij verwijzen daarom ook naar werkspot.nl
  • Is het noodzakelijk om mijn tuinkas waterpas te zetten?
   Een vlakke ondergrond is cruciaal voor het plaatsen van een tuinkas. Waterpas is geen vereiste. Voor een goede waterafloop uit de dakgoot wordt aangeraden om de kas, net als de fundering overigens, onder een afschot van 1 cm per meter te plaatsen.
  • Wordt een Gardenmeister kas altijd als bouwpakket geleverd?
   Ja, onze kassen worden volledig als bouwpakket bij u thuis bezorgd. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte heeft om de goederen te ontvangen. Het is afhankelijk welke tuinkas u bestelt, maar gemiddeld genomen bestaat de bestelling uit 2 pakketten of 1 grote pallet 240 x 100 cm. Jimmy at Work is niet verantwoordelijk voor het opbouwen van de tuinkas, muurkas of orangerie.
  • Hoelang duurt het om een tuinkas, muurkas of orangerie op te bouwen?
   Het duurt gemiddeld 2 a 4 ( volledige )dagen om een tuinkas op te bouwen. Dit staat bij het artikel vermeldt. Belangrijk om te weten: een muurkas, tuinkas en orangerie zijn geen Ikea kasten. Neem de tijd om de tuinkas met minimaal 2 personen te monteren
  • Is een tuinkas, muurkas of orangerie 100% waterdicht?
   Nee, een tuinkas is nooit 100% waterdicht. Een tuinkas heeft altijd speling in het frame om krimp of uitzetting op te vangen. let op! Gebruik daarom ook nooit te veel siliconenkit om alle kieren op te vullen.
  • Welke afmetingen worden op de website en folder gecommuniceerd?
   Wij vermelden voor de tuinkassen, muurkassen, kweekbakken Orangerie, en Tuinserres de ( uiterste )buitenmaten op de website. Zorg altijd voor voldoende ruimte rondom de tuinkas om op te kunnen bouwen. 
  • Waar wordt mijn bestelling afgeleverd?
   Levering is standaard tot aan de deur. Alle artikelen worden standaard door ons met Transmsision of DPD verstuurd. Tuinkassen worden op donderdagen en vrijdagen geleverd.
  • Hoe weet ik hoe laat mijn bestelling komt?
   Transmission werkt in bloktijden van 2 uur, zodat u niet onnodig lang hoeft te wachten. Op de dag van leveringen (donderdag of vrijdag) krijgt u per mail van Transmission de levertijden doorgestuurd. Wanneer u op de afgesproken afleverafspraak niet aanwezig bent en onze vervoerder een tweede keer uw bestelling moet afleveren, dan dient u rekening te houden met bijkomende kosten. Een voorkeur voor een bepaalde dagdeel is niet mogelijk.
  • Is het ook mogelijk bij aflevering te betalen?
   Indien u kiest voor een betaling via Klarna, dan betaalt u uw aankoop pas nadat u deze ontvangen heeft. Het is mogelijk om tot een bestelbedrag van € 1000,- achteraf te betalen via Klarna Factuur ( onder voorbehoud ). Wanneer u voor deze betaalmogelijkheid kiest, worden er extra administratiekosten à € 2,95 in rekening gebracht.

    

   De factuur, met betaalspecificaties, wordt een aantal dagen na het versturen van uw bestelling per e-mail door Klarna toegestuurd. Deze dient binnen twee weken na ontvangst van de bestelling te worden voldaan. Het factuuradres dient bij deze betaalmethode hetzelfde te zijn als het afleveradres.

  • Wie levert de tuinkas?
   Transmission Transmission werkt in bloktijden van 2 uur, zodat u niet onnodig lang hoeft te wachten. Op de dag van levering krijgt u per mail van Transmission de levertijden doorgestuurd. Wanneer u op de afgesproken afleverafspraak niet aanwezig bent en onze vervoerder een tweede keer uw bestelling moet afleveren, dan dient u rekening te houden met bijkomende kosten. Een voorkeur voor een bepaalde dagdeel is niet mogelijk.
  • Levert Jimmy at Work ook op de Waddeneilanden?
   Voor bezorging op de Waddeneilanden berekenen we u de kosten door die de transporteur ons vraagt om uw bestelling op de eilanden te bezorgen. Bij DPD bedragen deze kosten € 9, bij Transmission is het per bestelling op aanvraag. Het is ook mogelijk om uw bestelling – zonder extra kosten – aan het vasteland op een afhaalpunt van het transportbedrijf, dichtbij de veerboot, te laten bezorgen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon, chat of email.

Onze klantenservice medewerkers helpen uw graag!

scroll to top