Kweekkas

Een kweekkas is eigenlijk een minituinkas. Een kweekkas is in veel gevallen van kunststof gemaakt. De bak heeft een lichtdoorlatende deksel waar ventilatiegaten in zitten. De kweekkassen van Jimmy at Work zijn geschikt voor buiten en plaatst u in de (moes)tuin. Omdat de kweekkas gewoon op de grond staat, kunnen planten, groenten en fruit eventueel meteen in de volle grond gezaaid of geplant worden.

Welke kweekkas?

Kweekkassen zijn er in allerlei formaten.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Kweekkas
Zo zijn er de hele kleine kweekkasjes voor binnen die perfect op de vensterbank passen. Ook een kweekkasje voor buiten is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Het voordeel van een kweekkas is dat deze weinig ruimte in beslag neemt ten opzichte van een tuinkas. Verder worden planten, groenten en fruit in een kweekkas beschermd tegen vogels, kou en ongedierte.

Kweekkas of toch een tuinkas?

Afhankelijk van uw wensen en beschikbare ruimte, kiest u voor een kweekkas of een tuinkas. Voor hulp bij het kiezen voor de juiste kas, lees onze blogs , bekijk onze site of neem contact op met de specialisten van Jimmy at Work. Zij helpen u graag met het uitzoeken van de kweekkas die het beste bij uw wensen past.

Andere benamingen voor kweekkas

Een kweekkas heeft vanwege de diversiteit aan formaten ook diverse benamingen. Zo wordt een kweekkas vaak een minikas of kweekbak genoemd. Benamingen als ministekkas of minituinkas worden ook veel gebruikt. Een kweekkas kan vooral gezien worden als het kleine broertje van de tuinkas.

Hoe werkt een kweekkas?

Door het gesloten karakter van een kweekkas loopt de temperatuur eenvoudig op en zorgt deze samen met een goede beluchting voor een perfect klimaat voor planten, groenten en fruit. Doordat een kweekkas doorgaans niet geïsoleerd of verwarmd is, is deze niet geschikt om planten te laten overwinteren. Wanneer u planten wil laten overwinteren, kunt u beter een verwarmde tuinkas gebruiken.

Hoe gebruik ik een kweekkas?

Een kweekkas kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Zo wordt een kweekkas vooral gebruikt voor het zaaien en opkweken van jonge plantjes en gewassen. Zodra deze groot en sterk genoeg zijn, kunnen ze verplant worden naar potten of in de volle grond buiten de kas. Alle tips om optimaal gebruik te maken van uw kweekkas leest u in ons blog.

Kweekkas kopen

Bent u op zoek naar en betaalbare kweekkas voor in uw tuin of moestuin? Of wilt u meer weten over welk kweekkastje of welke tuinkas u het beste kunt kopen? Neem dan contact op met de tuinspecialistenvan Jimmy at Work. Zij adviseren u graag. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze showroom. Neem contact op met de klantenservice om een afspraak te maken.