Fundering voor tuinkas; alles wat u moet weten! Lees onze tips

Fundering van een tuinkas van Gardenmeister
Laden...
Fundering voor tuinkas; alles wat u moet weten! Lees onze tips

Waarom moet u een tuinkas fundering plaatsen?

Het is bij elke tuinkas belangrijk dat deze een solide basis heeft en dat deze goed verankerd staat aan de grond. Een goede fundering en verankering zorgt er niet alleen voor dat uw tuinkas niet wegwaait, het verlengt ook de levensduur van de kas. Zonder fundering kunt u problemen krijgen bij het opbouwen van de kas, doordat de grond niet gelijk is. Of er kan door de jaren heen verzakking plaatsvinden. Ook wordt de tuinkas iets hoger met een fundering, waardoor u meer ruimte heeft in de kas.

Fundering op maat voor uw Gardenmeister tuinkas

U kunt bij uw Gardenmeister tuinkas een bijpassende fundering bestellen. Deze zit er niet standaard bij, omdat sommigen er voor kiezen zelf de fundering te maken of de kweekkas direct op het terras te plaatsen (hier komen we later op terug).

Het makkelijkst is de op maat gemaakte fundering speciaal voor uw tuinkas. Hiermee bespaart u veel tijd. De fundering wordt altijd geleverd in dezelfde kleur als uw tuinkas, zo wordt het één mooi geheel.

Tuinkas op zachte ondergrond (zand/gras)

Bij een zachte of ongelijke ondergrond is het zeker aan te bevelen om een bijpassende tuinkas fundering erbij aan te schaffen. Bij de Gardenmeister Foreststar modellen zijn 4 aluminium grondpennen meegeleverd die u op de hoeken vast kunt zetten in beton. Bij alle andere modellen adviseren we om de tuinkas met of zonder fundering op betonpoeren vast te zetten. Dit is nodig om verzakking tegen te gaan en de kweekkas extra te ondersteunen. In een erg zachte grond of veengrond raden we aan de fundering op palen te plaatsen.

Moet een tuinkas waterpas staan?

Een vlakke ondergrond is cruciaal voor het plaatsen van een tuinkas. Waterpas is geen vereiste. Voor een goede waterafloop uit de dakgoot wordt aangeraden om de kas, net als de fundering overigens, onder een afschot van 1 cm per meter te plaatsen. Precies waterpas hoeft dus niet, maar zorg er wel voor dat het belletje van de waterpas tussen de twee

streepjes zit. Wanneer de tuinkas niet goed recht staat zult u met de opbouw ervaren dat het niet gaat passen.

. Fundering stellen

Tuinkas inclusief fundering

Tuinkas met fundering

Tuinkas op terras plaatsen

Wanneer u de tuinkas op een terras plaatst, is een fundering niet noodzakelijk. U kunt de tuinkas door middel van de bijgeleverde hoekpinnen of vloerankers aan het terras bevestigen. De pinnen dienen wel door de tegels heen verankerd te worden, zodat de kas goed blijft staan.

U kunt ook een tuinkas mét fundering op het terras plaatsen, voor extra hoogte en extra stevigheid.

Tuinkas op terras

Zelf een fundering maken.

U kunt er ook voor kiezen om zelf een fundering voor uw tuinkas te maken. Dit kan bijvoorbeeld een muurtje zijn, tegels of betonbanden. Houdt wel rekening met de maten! De maten die op de website weergeven worden zijn de uiterste buitenmaten, dus inclusief dakgoot. Voor de exacte maten kunt u het beste de handleiding raadplegen. Ook raden we aan de fundering niet te smal te maken, zodat de tuinkas altijd past.

Tuinkas op betonbanden

Related posts
loader
Laden...