Tuinkas met welk glas? Polycarbonaat of veiligheidsglas?

Blog Tuinkas met glas of polycarbonaat?

Polycarbonaat of veiligheidsglas?

Bij het aanschaffen van een tuinkas is het belangrijk om goed na te denken over het soort glas dat u kiest. Dit is namelijk van grote invloed op het kweek klimaat in de kas. Gaat u voor een Gardenmeister tuinkas, dan kunt u elk model aanschaffen met polycarbonaat panelen, of panelen van veiligheidsglas in verschillende diktes. De tuinkassen met het Standard kwaliteitslabel zoals bijvoorbeeld de Glazen tuinkassen hebben panelen van 3mm dik veiligheidsglas of 4+mm polycarbonaat. De tuinkassen met het Premium kwaliteitslabel zoals de Gardenmeister Prestige en de Gardenmeister Four Seasons hebben 4mm dikke panelen van veiligheidsglas en maar liefst 8mm dikke polycarbonaat panelen. Alle Gardenmeister kassen voor in de tuin zijn ontzettend stevig, veilig en goed bestand tegen diverse weersinvloeden.

 

Welk glas kiest u voor uw tuinkas?

Veiligheidsglas

Voordelen: Een glazen kas staat erg mooi in de tuin, u kunt zo de kas in kijken. Glas is zwaar en dat maakt de kas erg stevig. Het is makkelijk schoon te maken en laat veel licht door. Het dikke veiligheidsglas is erg sterk.

Aandachtspunten: Glas is zwaar en opbouwen van een glazen kas dient altijd met ten minste twee personen te gebeuren. Wanneer een glazen kas in de volle zon staat wordt het snel erg heet in de kas, de planten dienen dan te worden beschermd tegen verbranding. Bescherm uw plantjes met een schaduwdoek of witte kalk.

 

Waarom verkopen jullie geen tuindersglas?

Bij de aanschaf van een glazen tuinkas heeft u vaak de keuze uit tuindersglas of veiligheidsglas. Voor de kassen met veiligheidsglas betaalt u een stuk meer. Bij Jimmy at Work werken we alleen met veiligheidsglas. Die keuze hebben we gemaakt omdat we veiligheid hoog in het vaandel hebben en ook omdat veiligheidsglas vele malen sterker is dan tuindersglas. Bovendien is ons veiligheidsglas voorzien van afgewerkte randen en mocht het glas bij hoge uitzondering toch breken dan breekt dit glas in vele kleine onscherpe stukjes glas. Hierdoor is het veilig voor mens, dier en plant. Ook zijn onze tuinkassen met glas uitgevoerd met een Quick Smart System. Dit systeem zorgt ervoor dat u het glas eenvoudig en veilig in een stevig frame kunt plaatsen zonder te schroeven. Doordat het glas volledig rondom bevestigd wordt in het Quick Smart System zal het glas nog beter beschermt zijn tegen weersinvloeden en stoten.

 

Polycarbonaat

Voordelen: Een tuinkas van polycarbonaat kent vele voordelen. Polycarbonaat biedt optimale kweekomstandigheden in de kas. Het laat genoeg licht door, maar niet zo veel dat plantjes kunnen verbranden door de zon. Polycarbonaat isoleert beter dan glas. Hoe dikker het polycarbonaat hoe beter de isolatiewaarde. Polycarbonaat is licht van gewicht maar toch erg stevig, dit maakt het opbouwen gemakkelijker. Daarnaast is het ook erg veilig voor kinderen.

Aandachtspunten: Er zijn in principe weinig nadelen aan polycarbonaat. Het kan alleen zo zijn dat door invloed van weersomstandigheden, de platen na een lange tijd kunnen gaan verweren. Het is belangrijk de kunststof platen schoon te houden (zonder schoonmaakmiddelen!), als ze vies worden komt er te weinig licht in de kas.

2 jaren geleden
Did you like this post?
0
0