Waar moet ik op letten bij het kopen van een metalen tuinhuis?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een metalen tuinhuis?
Laden...
Waar moet ik op letten bij het kopen van een metalen tuinhuis?

Wat is belangrijk bij een metalen tuinhuis? We snappen bij Jimmy at Work als geen ander dat je niet iedere dag een tuinhuis koopt. Wij zijn er wel dagelijks mee bezig, dus helpen we je graag op weg met het maken van de juiste keuze voor een metalen tuinhuis. In deze blog vind je een aantal punten die van groot belang zijn bij het kiezen en plaatsen van je tuinhuis.


In deze post:

Kwaliteit

De kwaliteit van een tuinhuis is natuurlijk het meest belangrijke. Kwaliteit kost ook geld, dus een afweging tussen prijs en kwaliteit is vaak één van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

De dikte van het plaatmateriaal is heel relevant. Hoe dikker de metalen platen, hoe schadebestendiger je tuinhuis. Dat klinkt misschien logisch, maar met welke diktes moet je dan rekening houden? Diktes van 0,2 mm worden al verkocht voor een tuinhuis. Door het profiel in de platen, de 'zigzag' die je ziet, blijft zo'n tuinhuis overeind staan. Toch blijft een dunnere plaat gevoeliger voor deuken en stootjes. Bij Jimmy at Work adviseren we daarom om wel dikkere platen te kopen. We verkopen onze tuinhuizen met 0,3 of zelfs 0,4 mm dikte. Door deze verdubbeling zijn onze Lagos metalen tuinhuizen écht toekomstbestendig.

Ook het materiaal en de afwerking zijn van cruciaal belang. Je tuinhuis staat liefst jarenlang in je tuin. Roest is daarom je grootste vijand. Roest is grotendeels te voorkomen door een tuinhuis van gegalvaniseerd staal aan te schaffen. Daarnaast is een goede, dikke laag coating een extra beschermingslaag tegen roest. Die laag biedt ook nog een bescherming tegen krassen. Hoe dikker de laag poedercoating, hoe minder snel je door die laag heengaat en krassen in het staal gaat zien.

Fundering

Of je tuinhuis waterpas moet staan, hangt af van je eigen behoeften. Vaak is het niet nodig. Wat wel belangrijk is, is dat de ondergrond van het tuinhuis in één rechte lijn loopt. Anders kom je tijdens het opbouwen problemen tegen, omdat de onderdelen niet goed in elkaar passen. Als het wel lukt, loop je alsnog risico dat sommige hoeken van wanden meer druk te verduren krijgen dan waarvoor ze ontworpen zijn. Een fundering kan deze problemen oplossen. Een passende fundering biedt altijd een gelijke ondergrond, zodat je tuinhuis goed opgebouwd wordt. Een bijkomend voordeel van een fundering is dat je de platen van je tuinhuis niet recht in het gras zet, mocht je het tuinhuis op je gazon willen zetten. Platen die niet in het gras staan, hebben minder last van weersinvloeden, waardoor slijtage vermindert. Alle metalen tuinhuizen bij Jimmy at Work worden inclusief funderingen geleverd.

Plaatsing

Een metalen tuinhuis biedt praktische opbergruimte voor je tuin. Maar waar plaats je zo'n tuinhuis? Bepaal eerst waarvoor je het wil gebruiken. Is het voornamelijk opslag van grotere dingen zoals fietsen of groot tuingereedschap? Zorg er dan voor dat je ook buiten het tuinhuis genoeg bewegingsruimte hebt voor je spullen. Komen er spullen in het tuinhuis te staan die niet te warm of te koud mogen worden? Houd dan ook rekening met de zon. Die komt op in het oosten, staat 's middags op het zuiden, en gaat onder in het westen. Rekening houden met de zon is ook erg belangrijk als je van plan bent een overkapping aan te schaffen bij het tuinhuis. Wil je liever 's ochtends in de zon zitten, of juist 's avonds de zon zien ondergaan?

loader
Laden...