Checklist bij het kopen van een carport

blog carport kopen

U heeft besloten om een carport te plaatsen zodat uw auto beschermd wordt tegen weersinvloeden, vallende takken, hars uit bomen en vogelpoep. Welke carport is de beste? Welke carport past het beste bij uw wensen? Misschien twijfelt u nog tussen een garage of carport? Want is een carport een goedkoop alternatief voor een garage of wilt u het combineren?

Met deze checklist weet u zeker dat u de beste keuze maakt en de carport koopt waar u veel gemak van zal hebben. Door het plaatsen van een carport staat uw auto altijd overdekt waardoor schade van hagel en storm geen kans meer maakt.

Carport of garage

Of u een carport of garage gaat aanschaffen hangt niet alleen af van de wensen maar ook van een aantal factoren die zeker niet uit het oog verloren mogen worden. Zo is het handig om te weten:

 • Hoeveel ruimte is er beschikbaar?
 • Moet de ruimte afsluitbaar zijn?
 • Garage of carport bouwen? Of toch een pakket bestellen en (laten) plaatsen?
 • Welke budget is er beschikbaar?
 • Heeft u voor de carport een vergunning nodig of kan de carport zonder vergunning geplaatst worden? Voor een garage dient doorgaans altijd een vergunning aangevraagd te worden.
 • Een carport in veel gevallen een stuk goedkoper is dan een garage.

Welke carport kiezen

De keuze is reuze, maar welke is de beste? Gaat u voor een carport van hout of toch voor een aluminium carport ?

Een carport met een lichtkoepel erin of kiest u voor een carport met polycarbonaat dak? Wilt u de carport vrijstaand plaatsen of wilt u de carport bij het huis trekken en bijvoorbeeld op de oprit en tegen het huis plaatsen?

Maar ook vragen zoals hieronder beschreven zijn van belang om dé perfecte carport te kiezen:

 • Welk materiaal carport wenst u? Wilt u een houten carport of een carport van aluminium die onderhoudsvrij is?
 • Carport; hoe groot moet deze zijn?

  Vergeet niet dat de autodeuren ook nog open moeten kunnen. Voor kleine en middelgrote auto’s is de breedte van minstens 3 meter nodig, een lengte van 5 tot 7 meter. Een hoogte van 2.5 tot 3 meter zorgt ervoor dat er voldoende ruimte boven de auto is.

 • Welk dak op carport?

  Wilt u een sedumdak, een lamellen dak of toch een UV bestendig polycarbonaat dak waarbij gefilterd daglicht de ruimte onder de carport voorziet van daglicht. Zorg er in ieder geval voor dat de hellingshoek voldoende is voor een goede afwatering.

 • Is de ondergrond voldoende stevig om een carport op te plaatsen?
 • Waar moet een carport aan voldoen?

  De eisen waaraan een carport moet voldoen zijn voor iedereen anders. Eén van de eisen om een carport een carport te mogen noemen is dat het een overkapping is die minimaal 2 open zijkanten heeft.

  Waar is een carport voor?

  Een carport is een overkapping waar de auto beschermt wordt tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw. In de meeste gevallen wordt een carport aan huis gebouwd, maar ook een losstaande carport behoort tot de mogelijkheden. Een carport wordt meestal aan de voorkant van het huis gebouwd. Dat is immers de plek waar u in veel gevallen het huis verlaat om de auto te pakken om naar bijvoorbeeld uw werk te gaan. Met een carport beschermt u niet alleen uw auto, maar u kunt deze ook gebruiken als opbergplaats voor tuingereedschap of fietsen. Ook kunt u een carport gebruiken als terrasoverkapping of pergola bij het tuinset, de speelhoek van de kinderen of andere doeleinden.

  Een carport is goed voor de auto

  Door de carport voor de auto te gebruiken beschermt u uw auto tegen weersinvloeden zoals regen, zon en hagel. Hierdoor staat uw auto lekker in de schaduw op een zonnige dag en met een beetje geluk hoeft u niet uw autoruiten te krabben als het gevroren heeft. Daarnaast heeft u ook geen last meer van hars uit de bomen en vogelpoep op de auto als u deze onder een carport parkeert.

  Een carport is een ideale droogloop

  In veel gevallen staat de carport aan huis bevestigd of in ieder geval er tegenaan. Hierdoor kunt u gemakkelijk schuilen voor de regen en ongeacht de weersomstandigheden droog in- en uit de auto stappen. Zo hoeft u nooit meer door de regen uit boodschappen uit te laden of de kinderen op te haasten om snel in- en uit te stappen omdat het regent. Ook kunt u de carport als fietsenstalling gebruiken.

  Een carport vergroot de waarde van uw huis

  Door een carport te plaatsen zijdelings aan het huis vergroot u het comfort van de woning en dat betaalt zich meteen terug bij de eventuele verkoop van uw huis.

  Een carport is betaalbare luxe

  Omdat een carport veel goedkoper is dan een garage en daarnaast ook geen fundering of wanden nodig heeft, is een carport kopen voor veel mensen weggelegd. Terwijl een carport eigenlijk een overkapping is, zorgt deze wel altijd voor veel comfort. U kunt namelijk altijd droog in- en uit de auto stappen. Daarnaast heeft een carport ook nog veel andere voordelen. De waarde van uw woning stijgt. Daardoor betaalt een carport zich onmiddellijk terug en kunt u deze eigenlijk gratis gebruiken. Een carport geeft altijd een win-win gevoel.

  Carport; Niet alleen voor de auto

  Onder een carport kunt u ook schuilen voor de regen, de barbecue afspraak op een regenachtige dag tóch door laten gaan. Of terwijl het regent op uw gemak de boodschappen uit de auto halen. Ook kunnen de kinderen op een regenachtige dag droog buiten spelen als de auto niet onder de carport staat. Maar naast een autostalling kunt u de carport ook als fietsenstalling gebruiken.

  Wat is bepalend voor de prijs van een carport

  De prijs van een carport wordt veelal bepaalt door het gebruikte materiaal. Kiest u voor een carport van hout of toch een carport van aluminium ? Een polycarbonaat dak, toch een glazen dak of een bitumen dak? Door te kiezen voor een carport aluminium betaalt u een hogere aanschafprijs ten opzichte van hout. Echter zal deze hogere prijs zich snel terugbetalen omdat een aluminium carport onderhoudsvrij is en niet kan gaan rotten. Dus wilt u vooral gemak van uw carport, kies dan een aluminium carport met polycarbonaat dak van bijvoorbeeld Jimmy at Work .

  Carport kopen

  Weet u na het lezen van dit blog zeker dat u een carport wil aanschaffen, maar nog niet zo goed welke u het beste bij uw huis vindt passen? Neem dan contact op met de carport specialist van Jimmy at Work. Die kan u alles vertellen over de carport die het beste bij u past. Wilt u liever de carport eerst zien? Ook dat kan! In de showroom staan alle carports opgebouwd voor u klaar. Door een afspraak te maken via de klantenservice kunt u het assortiment waaronder de carports komen bekijken en zorgen we ervoor dat een medewerker voor u beschikbaar is die al u vragen kan beantwoorden. Onder het genot van en kopje koffie of thee kunt u dan alle vragen stellen en op uw gemak de beste carport kiezen.

  2 jaren geleden
Did you like this post?
0
0