Checklist bij het kopen van een carport

blog carport kopen
Laden...
Checklist bij het kopen van een carport

je hebt besloten om een carport te plaatsen zodat je auto beschermd wordt tegen weersinvloeden, vallende takken, hars uit bomen en vogelpoep. Welke carport is de beste? Welke carport past het beste bij je wensen? Misschien twijfel je nog tussen een garage of carport? Want is een carport een goedkoop alternatief voor een garage of wil je het combineren?

Met deze checklist weet je zeker dat je de beste keuze maakt en de carport koopt waar je veel gemak van zal hebben. Door het plaatsen van een carport staat je auto altijd overdekt waardoor schade van hagel en storm geen kans meer maakt.

Carport of garage

Of je een carport of garage gaat aanschaffen hangt niet alleen af van de wensen maar ook van een aantal factoren die zeker niet uit het oog verloren mogen worden. Zo is het handig om te weten:

 • Hoeveel ruimte is er beschikbaar?
 • Moet de ruimte afsluitbaar zijn?
 • Garage of carport bouwen? Of toch een pakket bestellen en (laten) plaatsen?
 • Welke budget is er beschikbaar?
 • Heb je voor de carport een vergunning nodig of kan de carport zonder vergunning geplaatst worden? Voor een garage dient doorgaans altijd een vergunning aangevraagd te worden.
 • Een carport in veel gevallen een stuk goedkoper is dan een garage.

Welke carport kiezen

De keuze is reuze, maar welke is de beste? Ga je voor een carport van hout of toch voor een aluminium carport ?

Een carport met een lichtkoepel erin of kies je voor een carport met polycarbonaat dak? Wil je de carport vrijstaand plaatsen of wil je de carport bij het huis trekken en bijvoorbeeld op de oprit en tegen het huis plaatsen?

Maar ook vragen zoals hieronder beschreven zijn van belang om dé perfecte carport te kiezen:

 • Welk materiaal carport wens je? Wil je een houten carport of een carport van aluminium die onderhoudsvrij is?
 • Carport; hoe groot moet deze zijn?

  Vergeet niet dat de autodeuren ook nog open moeten kunnen. Voor kleine en middelgrote auto’s is de breedte van minstens 3 meter nodig, een lengte van 5 tot 7 meter. Een hoogte van 2.5 tot 3 meter zorgt ervoor dat er voldoende ruimte boven de auto is.

 • Welk dak op carport?

  Wilt je een sedumdak, een lamellen dak of toch een UV bestendig polycarbonaat dak waarbij gefilterd daglicht de ruimte onder de carport voorziet van daglicht. Zorg er in ieder geval voor dat de hellingshoek voldoende is voor een goede afwatering.

 • Is de ondergrond voldoende stevig om een carport op te plaatsen?
 • Waar moet een carport aan voldoen?

  De eisen waaraan een carport moet voldoen zijn voor iedereen anders. Eén van de eisen om een carport een carport te mogen noemen is dat het een overkapping is die minimaal 2 open zijkanten heeft.

  Waar is een carport voor?

  Een carport is een overkapping waar de auto beschermt wordt tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw. In de meeste gevallen wordt een carport aan huis gebouwd, maar ook een losstaande carport behoort tot de mogelijkheden. Een carport wordt meestal aan de voorkant van het huis gebouwd. Dat is immers de plek waar je in veel gevallen het huis verlaat om de auto te pakken om naar bijvoorbeeld je werk te gaan. Met een carport bescherm je niet alleen je auto, maar je kunt deze ook gebruiken als opbergplaats voor tuingereedschap of fietsen. Ook kan jeeen carport gebruiken als terrasoverkapping of pergola bij het tuinset, de speelhoek van de kinderen of andere doeleinden.

  Een carport is goed voor de auto

  Door de carport voor de auto te gebruiken bescherm je je auto tegen weersinvloeden zoals regen, zon en hagel. Hierdoor staat je auto lekker in de schaduw op een zonnige dag en met een beetje geluk hoef je niet je autoruiten te krabben als het gevroren heeft. Daarnaast heb je ook geen last meer van hars uit de bomen en vogelpoep op de auto als je deze onder een carport parkeert.

  Een carport is een ideale droogloop

  In veel gevallen staat de carport aan huis bevestigd of in ieder geval er tegenaan. Hierdoor kan jegemakkelijk schuilen voor de regen en ongeacht de weersomstandigheden droog in- en uit de auto stappen. Zo hoef je nooit meer door de regen boodschappen uit te laden of de kinderen op te haasten om snel in- en uit te stappen omdat het regent. Ook kan jede carport als fietsenstalling gebruiken.

  Een carport vergroot de waarde van je huis

  Door een carport te plaatsen zijdelings aan het huis vergroot je het comfort van de woning en dat betaalt zich meteen terug bij de eventuele verkoop van je huis.

  Een carport is betaalbare luxe

  Omdat een carport veel goedkoper is dan een garage en daarnaast ook geen fundering of wanden nodig heeft, is een carport kopen voor veel mensen weggelegd. Terwijl een carport eigenlijk een overkapping is, zorgt deze wel altijd voor veel comfort. je kunt namelijk altijd droog in- en uit de auto stappen. Daarnaast heeft een carport ook nog veel andere voordelen. De waarde van je woning stijgt. Daardoor betaalt een carport zich onmiddellijk terug en kan jedeze eigenlijk gratis gebruiken. Een carport geeft altijd een win-win gevoel.

  Carport; Niet alleen voor de auto

  Onder een carport kan jeook schuilen voor de regen, de barbecue afspraak op een regenachtige dag tóch door laten gaan. Of terwijl het regent op je gemak de boodschappen uit de auto halen. Ook kunnen de kinderen op een regenachtige dag droog buiten spelen als de auto niet onder de carport staat. Maar naast een autostalling kan jede carport ook als fietsenstalling gebruiken.

  Wat is bepalend voor de prijs van een carport

  De prijs van een carport wordt veelal bepaalt door het gebruikte materiaal. Kies je voor een carport van hout of toch een carport van aluminium ? Een polycarbonaat dak, toch een glazen dak of een bitumen dak? Door te kiezen voor een carport aluminium betaalt je een hogere aanschafprijs ten opzichte van hout. Echter zal deze hogere prijs zich snel terugbetalen omdat een aluminium carport onderhoudsvrij is en niet kan gaan rotten. Dus wil je vooral gemak van je carport, kies dan een aluminium carport met polycarbonaat dak van bijvoorbeeld Jimmy at Work .

  Carport kopen

  Weet je na het lezen van dit blog zeker dat je een carport wil aanschaffen, maar nog niet zo goed welke je het beste bij je huis vindt passen? Neem dan contact op met de carport specialist van Jimmy at Work. Die kan je alles vertellen over de carport die het beste bij je past. Wil je liever de carport eerst zien? Ook dat kan! In de showroom staan alle carports opgebouwd voor je klaar. Door een afspraak te maken via de klantenservice kan jehet assortiment waaronder de carports komen bekijken en zorgen we ervoor dat een medewerker voor je beschikbaar is die al je vragen kan beantwoorden. Onder het genot van en kopje koffie of thee kan jedan alle vragen stellen en op je gemak de beste carport kiezen.

Related posts
loader
Laden...