Tuinieren onder glas gaat het beste in een hobbykas

Blog tuinieren in een hobbykas

De naam hobbykas zegt het eigenlijk al. Het is een tuinkas om lekker als hobby in te tuinieren. Bij Gardenmeister zijn dit type kassen vaak kenmerkend doordat ze niet al te groot zijn en in praktisch iedere tuin passen. Daarbij zijn de hobbykassen zeer eenvoudig te monteren en te demonteren. Alle hobbykassen worden relatief goedkoop aangeboden. Het moet tenslotte wel een leuke hobby blijven.

Hobbykas met glas of kunststof hobbykas?

Een van uw grootste hobby’s is tuinieren en u zou maar wat graag een kas of hobbykasje aanschaffen om deze hobby uit te breiden naar een hoger level. Dat is natuurlijk een goed plan. Maar heeft u er al over nagedacht wat voor hobbykas of tuinkas u wilt? Nee? Dan helpen wij u hier toch bij! Hobbykassen en tuinkassen zijn verkrijgbaar in twee varianten: Hobbykas glas of polycarbonaat. Wij hebben voor u de voor- en nadelen van deze tuinkassen op een rijtje gezet.

Voordelen hobbykas veiligheidsglas:

Veiligheidsglas is op de eerste plaats natuurlijk erg veilig. Daarnaast is veiligheidsglas ook zeer duurzaam. Het gaat langer mee dan polycarbonaat en heeft een isolatiewaarde (U-waarde) van ongeveer 6 W/m2K. Ook is veiligheidsglas erg goed bestand tegen weersinvloeden, schoonmaakmiddelen, chemische stoffen en krassen.

Het veiligheidsglas dat in de een Gardenmeister Tuinkas Glas is verwerkt, is thermisch gehard. Hierdoor is het glas stootvast en moeilijk te breken. Veiligheidsglas uit een tuinkas is 5x zo sterk als tuindersglas van dezelfde dikte. Mocht het om onvoorziene redenen toch breken dan zal dit glas bij breuk uit elkaar vallen in vele kleine, onscherpe stukjes die geen diepe wonden kunnen veroorzaken. Hierdoor is een hobbykas glas van Gardenmeister veilig voor mens, dier en omgeving.

Nadelen hobbykas glas:

Veiligheidsglas is in aanschaf iets duurder dan polycarbonaat. Daar waar polycarbonaat standaard een UV filter heeft moet er in een tuinkas glas een aparte zonwering gemaakt worden. Dit kan door middel van het plaatsen van een schaduwdoek of het aanbrengen van zonwerende verf zoals Kassenwit of Temperzon.

Voordelen hobbykas polycarbonaat:

Polycarbonaatplaten zijn ontzettend sterk. De polycarbonaatplaten van een Gardenmeister tuinkas zijn dubbelwandig uitgevoerd waardoor ze praktisch onbreekbaar zijn. Daarnaast staan dubbelwandige polycarbonaatplaten garant voor een goede isolatie. De warmte blijft langer in uw kas terwijl de beperkte lichtdoorlaatbaarheid van de polycarbonaatplaten de sterkste zonnestralen filteren.

Nadelen hobbykas polycarbonaat:

In tegenstelling tot veiligheidsglas wordt de uitstraling en kwaliteit van polycarbonaat sneller aangetast door zon, wind en regen. Omdat de dubbelwandige polycarbonaat platen voorzien zijn van kleine kanaaltjes, kan in deze kanaaltjes condensatie van vocht optreden wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van AntiDust tape . Ook is polycarbonaat een stuk lichter dan veiligheidsglas. Hierdoor is een kas polycarbonaat gevoeliger voor wind.

Hobbykas bouwen

Een hobbykas bouwen is geen moeilijke klus. Met twee personen is een hobbykas met 1-2 dagen opgebouwd. Het is wel belangrijk om vooraf de juiste plek te bepalen voor de kas en te zorgen dat de ondergrond geschikt is. Desgewenst kunt u een fundering fundering voor de hobbykas mee bestellen zodat uw kas altijd perfect geplaatst kan worden. Alle Gardenmeister hobbykassen worden geleverd inclusief duidelijke handleiding

Hobbykas kopen?

Nu u wellicht beter weet welke hobbykas aan uw wensen voldoet en wat voor type panelen u in de hobbykas wilt hebben, kunt u er wat gerichter een uit gaan zoeken. Er zijn heel veel verschillende type hobbykassen waar u uit kunt kiezen. Wij lichten er een paar uit die voor u interessant kunnen zijn.

Kweekkas

Een kweekkas is eigenlijk een mini tuinkas. Een kweekkas is in veel gevallen van kunststof gemaakt. De bak heeft een licht doorlatende deksel waar ventilatiegaten inzitten. De kweekkasjes van Jimmy at Work zijn geschikt voor buiten en plaats u in de (moes)tuin. Omdat de kweekkas gewoon op de grond staat kunnen planten, groente en fruit eventueel meteen in de volle grond gezaaid of geplant worden. Een kweekkas heeft vanwege de diversiteit aan formaten ook diverse benamingen. Zo wordt een kweekkas vooral vaak een mini-kas of kweekbak genoemd. Benamingen als mini-stekkas of mini tuinkas worden ook veel gebruikt. Een kweekkas kan vooral gezien worden als het kleine broertje van de tuinkas.

Foreststar

De Gardenmeister Foreststar is een absolute must-have voor iedere tuinliefhebber die op zoek is naar een hobbykas of minikas. Dit type hobbykas is zowel in polycarbonaat als in veiligheidsglas verkrijgbaar. Daarbij kunt u bij de Foreststar kiezen uit verschillende kleuren frame, namelijk antraciet en groen. Zo kunt u deze hobbykas voor een groot deel naar wens samenstellen. Wanneer de Foreststar toch te klein is, zijn de Prestige en Four Seasons mooie grotere varianten van de Foreststar tuinkas.

 

Hobbykas Showroom?

Wilt u graag een hobbykas kopen maar zou u graag eerst de hobbykas in het echt willen zien? Dat kan! In de Jimmy at Work showroom kunt u op uw gemak alle hobbykassen en tuinkassen komen bekijken. Neem contact op met de klantenservice en de medewerkers helpen u graag om bij uw wensen de beste hobbykas te vinden. Ook kunt u in de showroom alle Gardenmeister tuinkassen in het echt zien. Door een afspraak te maken via de klantenservice van Jimmy at Work kunt u het assortiment van Jimmy at Work bezichtigen en worden al uw vragen persoonlijk beantwoord.


2 jaren geleden
Did you like this post?
0
0